Kjærra Fossepark er
Lardal kommunes Tusenårssted


Oveweb003.jpg
Oveweb020.jpg

TUSENÅRSSTEDET

Kjærra Fossepark fyller alle forutsetninger som er satt for hva et Tusenårssted bør være, både mht historisk dybde og stedets muligheter som en spektakulær,fremtidig møteplass. Området er enestående innen kultur- og naturkvaliteter, og er viden kjent for de gamle kulturhistoriske laksefisker.  Mest kjent er Kjærrafisket som kan tilbakeføres til 1300 tallet, de buldrende fossene med hoppende laks, Kjærra amfi, og de mange konserter ved fossene."

Dahlgren06 001.jpg

HISTORIKK

Området ble kåret til årets friluftsområde i Vestfold i 1995 og 2001 og Lardal kommune til årets naturarvkommune i Vestfold i 1995. 
For arbeidet med Numedalslågen generelt og arbeidet med Kjærra Fossepark spesielt ble kommunen foreslått til Nordisk Råds natur og miljøpris i 1996. Området ble av Lardals innbyggere kåret til Lardals kulturminne i 1997. Kjærra Laxefiske, som driver Kjærrateina, fikk tildelt Olavsrosa i 1999. Lardal kommunens miljøpris (95) ble delt ut til initiativrike folk i området, ogGjensidige NOR Sparebanks kulturpris (98) like så.