Besøk av Kronprinsparet i Kjærra Fossepark

Torsdag 6. september 2018 ble en minnerik festdag i Kjærra sin historie. I forbindelse med kronprinsparets fylkestur til Vestfold og besøk i Larvik, fikk vi sammen med barn, ungdom og lokale gleden av å ta imot vårt flotte kronprinspar og vise dem vår stolthet; Kjærra Fossepark!

 Vi våknet opp torsdag morgen til en regnfull og grå dag. Bak oss hadde vi lagt dugnadstimer og møtevirksomhet for å legge til rette for dette spennende storbesøket som vi gledet oss til alle sammen. Små og store var satt i sving, gress var klippet, mat var laget og flotte stands og aktiviteter var rigget av flinke ledere og ungdommer. Vi ville alle vise frem all vår stolthet som lokal mat, Styrvoll Skytterlag, Lardal jeger og fisk- ungdomsgruppa, 4H og Lardal Kunst og hobby i naturskjønne omgivelser i Kjærra Fossepark og dens historie. Bygdekvinnene er driftige og hadde dekket klart til servering av kortreist mat, og Stiftelsen hadde sammen med kommunen samlet de røde trådene for at alt skulle legges til rette. Vi gledet oss og var klare!! :)

Kjærra sto klar og alle var velkommen! :)

Etter hvert lettet tåken og været ble bedre. Til Kjærra kom 300 skolebarn fra Lardal og Hvarnes, barnehagebarn, lokalpatrioter, politikere, ordfører, fylkesmenn og pressekorps.

Kl. 9.50 ankom Kronprinsparet Kjærra til vaiende flagg og gledesrop. De steg ut av bilen og hilste på representanter fra kommunen, 4H, Lardal Jeger og fisk, Styrvoll skytterlag, Kjærra laxefiske og Stiftelsen. Alle fulgte kronprinsparet ned veien forbi stolpehuset og over brua til amfiet. Kronprinsparet tok seg god tid på veien og pratet med fremmøtte, kikket på 4H som spilte volleyball på gresset og hilste på barna lags veien. Underveis på denne gåturen av også regnet gitt seg, og det ble opphold resten av formiddagen. Da kronprinsparet kom over brua og ned til amfiet ble de tatt imot av et fullstappet amfi med vaiende flagg, heiarop og high five fra entusiastiske barn. Kronprinsparet tok seg god tid og hilste på stolte og glade barn og ledere på standene.

Kronprinsparet fikk snakket med Styrvoll skytterlag, testet luftbørsa hos Lardal Jeger og fisk og snakket med 4H. Kronprinsparet fikk også god innføring av hvordan teina virket av Ole Petter som viste dem Kjærrateina.

Deretter satte kronprinsparet seg til flott dekket benker ved amfiet hvor det ble servert røket laks, speket elg, hjemmelaget prim fra Nordgarsetra, rømmegrøt, grislet brød og lokal honning. Alle skolebarn og besøkende fikk smake det samme. Representanter fra Kjærra Laxefiske, stiftelsen, 4H, Styrvoll skytterlag og Lardal Jeger og fisk hadde gleden av å sitte dammen med dem. Praten gikk løst og fast om området, mat, hobbyer og friluftsliv. Da den gode maten var inntatt fikk kronprinsparet overlevert en gave. Det var Aslaug Evju som hadde æren av å gi kronprinsparet et Rørospledd med Huldra på, som kan varme dem i fremtiden :) Deretter bar det videre og Kronprinsparet takket for seg og gikk tilbake over broen, og skulle videre til Stavern.

Stiftelsen Kjærra Fossepark vil takke alle fremmøtte, lag og foreninger for en fantastisk dag!

Takk for alt dere bidro med, takk for en minnerik dag, takk for en opplevelse, takk for en historisk, flott dag!!

Tusen takk alle! :)

Bilder; ØP